dodano: 2014-08-13 08:54:14
Międzynarodowe Centrum Turystyki Kultury i Sportu w Baniach
ogłasza konkurs na
NAJLEPSZY WYPIEK CIASTA TRADYCYJNEGO
o
"ZŁOTĄ BLACHĘ WÓJTA GMINY BANIE"
Celem konkursu jest:
- kultywowanie i upowszechnianie tradycji ludowych sporządzania oraz przygotowania wypieku ciasta tradycyjnego
- prezentacja najlepszych i najsmaczniejszych wypieków ciast tradycyjnych z terenu gminy Banie.
Data i miejsce rozstrzygnięcia konkursu:
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi dnia 30 sierpnia 2014 r. ramach imprezy dożynkowej
"ŚWIĘTO PLONÓW-SWOBNICA 2014" (boisko sportowe w Swobnicy).
Warunki uczestnictwa:
- przedmiotem konkursu mogą być ciasta przygotowane przez osoby fizyczne, organizacje zrzeszone zarejestrowane i nie zarejestrowane np. ( Koła Gospodyń Wiejskich, Rady Sołeckie, Rady Kościelne, OSP itp.) z terenu Gminy Banie i zgłoszone do konkursu w siedzibie Międzynarodowego Centrum Turystyki Kultury i Sportu w Baniach, ul. Skośna 7, 74-110 Banie, tel. 91- 4166366 do dnia 22 sierpnia 2014 r. do godz. 18:00.
- uczestnicy konkursu przygotowują ciasta z owocami (blaszka)
- zobowiązani są do podania receptury wg której ciasto zostało sporządzone
- liczba zgłoszeń jest nie ograniczona
- ciasta zgłoszone do konkursu należy dostarczyć na boisko sportowe w Swobnicy do godz. 15:30 w dniu 30 sierpnia 2014 r.
Kryteria oceny:
Komisja powołana przez organizatora dokona wyboru najlepszego wypieku ciasta tradycyjnego oceniając:
- oryginalność receptury wypieku
- walory smakowe
Decyzje komisji są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
Nagrody i wyróżnienia:
Nagrody i wyróżnienia zostaną wręczone w dniu 30 sierpnia 2014 r. bezpośrednio po rozstrzygnięciu konkursu.
Inne informacje:
- każda delegacja powinna przywieźć ze sobą informacje z nazwą ciasta oraz osoby/organizacji, która je przygotowała,
- udział w konkursie jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych zawartych w zgłoszeniu do konkursu, określonych w Ustawie o ochronie danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji postępowania konkursowego,